Medarbetarundersökning – vägen till bättre arbetsmiljö

Det kanske verkar som en liten del, och dessutom en oviktig sådan. Men ett helt företag kan falla eller växa beroende på hur bra kollegor jobbar ihop och hur väl chefen känner och behandlar sina anställda.

En medarbetarundersökning gör att du som chef, och du som jobbar med mycket människor, kan få reda på vad som behöver förbättras och vad dina kollegor och anställda känner, tycker och tänker om företaget. Ditt företag fungerar mycket likt en familj. Om kommunikationen saknas eller är av dålig kvalitet så kommer ni att glida ifrån varandra.

Som chef på ditt företag är det viktigt…

Att du tar initiativet till att göra en medarbetarundersökning. Det innebär egentligen bara att du tillsammans med andra som har ansvar på företaget inleder en diskussion om vad ni vill ha för förbättringar och vilken typ av svar ni letar efter. Sedan formas detta till frågor, som utgör komponenter till undersökningen. Det är viktigt att frågorna är personliga och uppmuntrar till att kollegor, och andra som ska svara på denna undersökning, noga tänker över hur de anser att företaget kan tas framåt och utvecklas.

Frågor som också tar upp hur de anställda upplever företagets chefer är viktiga. Vidare bör ni ha frågor om ifall kollegor och anställda skulle önska se en förändring någonstans och frågor om vad de själva kan göra för att bidra till en bättre arbetsmiljö. Effektiva medarbetarundersökningar har många utvärderande frågor som verkligen framhäver en känsla av att du som ansvarig önskar se en förbättring och vill veta deras ärliga åsikter. Var inte rädd för att medarbetarundersökningen ska få dig att se ut som en dålig ledare. Se det hellre som en väg till att uppnå det perfekta ledarskapet. Efter att undersökningen sänts ut till de berörda och svaren samlats in är det dags att sätta sig ner igen för att börja planera ett genomförande av förändringarna.

Mjuka träskor för damer

Tänk att kunna flyta fram som på moln i ett par träskor. Calou har lanserat en serie av tofflor som passar lika bra till fest som vardag. Tofflorna är gjorda i äkta läder som ger en extra lyxig look, samt vadderade sulor för maximal komfort.

De unika egenskaperna som kännetecknar organiskt läder gör att materialet är utmärkt att tillverka sköna träskor av. Skinnet andas, vilket gör att du varken känner dig för varm eller kall i ett par av våra härliga träskor. Det gör också att de lämpar sig i alla säsonger och dess slitstarka kvaliteter gör dem till en långvarig följeslagare. 

Träskor med gummisula

Calou gillar att bryta normer och tänja på gränser när det gäller mode. Träskor har gjort en resa från dåtid till nutid och i deras sortiment av olika tofflor av högsta kvalitét finns något för alla tillfällen.

Trivseln i en skön toffla kombinerat med den exklusiva känslan av ett par slip-ins att gå ut i är en oslagbar mix. Calou har något för alla smaker och tillfällen helt enkelt. Det breda utbudet gör att du är säker på att hitta minst en ny favorit

Vilken pool ska man välja?

Drömmen om att ha en egen pool kan lätt grusas av långa handläggningstider för bygglov och krävande installationer. Men det behöver inte vara så. Att välja en pool ovan mark istället för en som grävs ned i marken är betydligt enklare, snabbare och mer prisvärt.

Med en elegant stålväggspool slipper du dessutom den lite plastiga känsla som plastpooler av naturliga skäl ofta har. På marknaden finns flera alternativ – inte minst Bestway hydrium stålväggspool, som är ett bra val för dig som vill ha hög kvalitet till överkomligt pris.

Vad är fördelarna med en pool ovan mark?

En pool ovan mark är värt att överväga för dig som inte är helt övertygad om huruvida en pool faktiskt är rätt för din trädgård. Kanske finns det vissa familjemedlemmar som är betydligt mer entusiastiska inför en eventuell pool än du själv? En pool ovan mark gör att du kan gå dem till mötes utan att förstöra hela trädgården med ett omfattande grävarbete. Däremot behöver du inte oroa dig för att din nya pool behöver vinterförvaras någonstans.

Dessa pooler är av precis samma höga kvalitet och slittåliga material som nedgrävda pooler, och är alltså tänkta att stå på plats året om. För dig som ändå uppskattar hur en nedgrävd pool ser ut, kan det vara värt att veta att en pool ovan mark lätt kan anpassas och byggas in i din altan eller ditt soldäck. På så sätt får du den eleganta känslan av en nedgrävd pool, samtidigt som du slipper alla bekymmer med bygglov och grävarbeten.

Vad är ett ballongställ? Vad är det bra för?

Ett ballongställ är en väldigt smart lösning för dig som brukar drabbas av ballonger som flyger och far omkring på kalasen. Det som egentligen bara var tänkt som vackra dekorationer blir lätt till fotbollar åt barnen om de inte sitter fast vid en specifik placering. Flera gånger kommer gästerna att bli förskräckta av ballonger som smäller högt och överraskande.

Men med ett ballongställ förebygger du den problematiken. Ballongställ används nämligen för att hålla ballongerna på plats och inte skapa oreda. På ett enkelt och smidigt sätt blir helt enkelt dina ballonger till den dekoration du önskade snarare än till leksaker för barnen.

Ballongställ ger en extra dimension på kalaset

Det finns även en annan fördel med ballongställ som inte har med det praktiska att göra. Nämligen den estetiska aspekten. Ett ballongställ förvandlar dina ballonger till en bukett och en organiserad skapelse. Du ser direkt att det finns en tanke med ballongstället och hur det är meningen att ballongerna ska användas.

För visst låter det väldigt trevligt att till exempel ha ett ballongställ i form av ett hjärta i samband med bröllop eller ballonger dop? När ballongerna tar plats längs med ballongställets formar adderar det en extra dimension bland festligheternas dekorationer.

Nikotiinipussit

Mitkä ovat hyödyt verrattuna muihin nikotiinituotteisiin?

Nikotiininuuskaa on helppo käyttää, eikä se häiritse ympäristöä vaarallisella savulla kuten savukkeet. Jos verrataan sitä sähkösavuketuotteisiin, nikotiinipussissa on paljon vähemmän haitallisia kemikaaleja verrattuna siihen, mitä sähkösavuketuotteen käytöstä saa. Mutta jos verrataan tupakkatuotteisiin, suurin etu on tupakassa olevien erittäin haitallisten aineiden puuttuminen. Joten lyhyesti sanottuna kaikista tupakka- ja nikotiinituotteista nikotiininuuska on ylivoimaisesti paras ja vähiten haitallinen tapa nauttia nikotiinista.

Nikotiinipussit takana oleva historia ei ole kovin pitkä, toisin kuin sen esi-isällä – ruotsalaisella nuuskalla. Näillä kahdella on kuitenkin monia samankaltaisuuksia, minkä vuoksi pusseista tuli suosittuja lähes välittömästi niiden ensimmäisen julkaisun jälkeen vuonna 2018. Monet Ruotsin johtavat nuuskanvalmistajat, kuten Swedish Match, Skruf ja AG Snus loivat nikotiinipussimerkkinsä (ZYN, Shiro, Swave jne.) suorana vastauksena nikotiinivaihtoehdon kysyntään vähemmän näkyvällä käytöllä.

Elcyklar blir alltmer populära

En elcykel, eller E-Bike är ett utmärkt sätt att ta sig runt. Den har alla fördelar med en konventionell cykel i kombination med kraften hos en batteridriven motor. Cykling är roligt men med extra stöd från en motor kan du komma runt ännu lättare, särskilt när du klättrar i backar.

Till skillnad från en motorcykel kan du fortfarande använda pedalen för att generera kraft. Eftersom du fortfarande kan använda pedalerna för att driva din cykel framåt är det tekniskt sett en elektriskt assisterad cykel. Detta är en stor fördel, eftersom många länder inte kräver att du har en speciell licens, försäkring eller betalar tunga skatter för att kunna använda ebike.

Medan vissa cykelpurister kanske hånar tanken på en batteridriven motor i cyklar, har elcyklar blivit allt populärare under de senaste åren. Inte bara äldre åkare uppskattar stödet och den hastighetsökning som en elmotor kan ge. E-cyklar får fart över hela Europa!

Sänghimmel till barnrummet

På Babylove.se kan du köpa fantastiskt fina sänghimlar till barn i alla olika färger och storlekar, det är ett enkelt sätt att skapa den där magiska känslan som alla barn vill ha. Med en sänghimmel i barnrummet stimuleras fantasin och efter ett tag väntar säkerligen magiska drömmar och lekar.

Babylove är ett familjeföretag som sedan starten 2015 haft som ambition att erbjuda högkvalitativa produkter med unik design. Här hittar du mängder av sänghimlar som passar till spjälsäng, i många olika varianter och prisklasser.

Stora fördelar med digital brevlåda

Allt fler personer har börjat se fördelarna som finns i att skaffa en digital brevlåda snarare än att förlita sig på den klassiska snigelposten. Genom en digital brevlåda får man alla brev och all viktig information samlade på ett och samma ställe: ingenting riskerar att fall mellan stolarna och man kan i lugn och ro sätta sig ned och läsa den olästa posten direkt på den enhet man surfar från.

Brev från exempelvis Skatteverket, Försäkringskassan, Transportmyndigheten och från alla andra myndigheter når den digitala brevlåda som man kopplat till det egna personnumret. Samma sak gäller annan viktig post. Sker exempelvis en kreditupplysning på dig så hamnar den informationen i en digital brevlåda. Detta gör att även en annan fördel utkristalliseras: anonymitet och smakfull diskretion.

Den stora fördelen som många pekar på handlar emellertid om skatteåterbäringen. Har du en digital brevlåda så får du också en eventuell återbäring innan sommaren; detta medan andra tvingas vänta till Augusti innan pengarna når kontot. Att även miljön mår bättre är en annan fördel. Pappersförbrukningen kan minskas radikalt.

Digital Brevlåda även för företag

Den största aktören på marknaden vad gäller digitala brevlådor är Kivra. Men det finns även andra. Statens egna lösning heter Min Myndighetspost och det är där exempelvis brev från Tullverket, Kronofogden, Arbetsförmedlingen och Lantmäteriet med flera hamnar. Även hos Kivra finns det myndigheter kopplade. Två andra aktörer är Digibox och E-boks. Du skapar en digital brevlåda genom att lösa ett konto med hjälp av din elektroniska identifikation – exempelvis ditt Freja eller ditt Bank-id.

Även ett företag kan ha digital brevlåda kopplad till verksamheten. Samma fördelar finns där: du når din post när som helst och var som helst och genom detta så blir man också mer mobil och snabbfotad. Digital brevlåda företag är, helt enkelt, en bra lösning.

Anlita en elektriker i Stockholm

Dags att renovera i bostaden i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Privatpersoner i Stockholm har, liksom övriga delar av Sverige, börjar prioritera det egna hemmet framför exempelvis resor, nöjen och bilar.

Skillnaden mellan en renovering i Stockholm och en sådan i en mindre stad är att den förra nästan alltid bär med sig en stor ekonomisk vinst. I få andra städer i Sverige kan man renovera en bostad, vänta i något år och sedan sälja den vidare med flera hundratusen kronor i vinst. Det är unikt och även om det även kan vara ett tecken på annat – en bostadsbubbla? – så är det så det är.

Således så kan en renovering vara ganska lönsamt, men det är även något som kräver ett professionellt utförande. I synnerhet om det kommer till olika installationer, dragning av el eller annat som rör elektricitet: där måste du anlita en elektriker i Stockholm.

Du måste anlita en behörig elektriker

En behörig elektriker i Stockholm ska alltid anlitas i samband med att el hanteras. Detta av den enkla anledningen att det handlar om en ren livsfara och att man inte kan – eller får – chansa. Livsfaran ligger både i den direkta kontakten och på en längre sikt. Gällande det senare så kan man nämna att lejonparten av de bränder som äger rum i Sverige är frukten av felaktiga installationer, undermåligt dragen el eller där elsystem helt enkelt inte håller måtten.

Kort sagt; renovera gärna och renovera gärna med den där vinsten i kikaren – men gör det på rätt sätt och se till att anlita en elektriker. Oavsett om det handlar om att sätta spotlights i hallen, koppla in golvvärme i köket eller om att fräscha upp det gamla elsystemet.

Fördelen är att elektriker är tillgängliga på ett annat sätt i Stockholm. Dels som en följd av konkurrens och dels även som en jour elektriker i Stockholm – något som de flesta företag erbjuder. Det senare innebär att du exempelvis snabbt kan få hjälp om något problem visar sig. Detta då emellertid till en lite högre kostnad.

Komposittrall – en snygg lösning

Har du funderat på vilken trall du ska välja till din uteplats? Vårt råd är att du tittar närmare på komposittrall. Det är en relativt ny lösning som har väldigt många fördelar och som verkligen har potential att ge din uteplats det där lilla extra.

Komposittrall är en trall av plast och det har blivit ett populärt val hos många villaägare i Sverige. Det är lätt att förstå varför. Ser man till vanlig trall av trä så kommer det nämligen ett stort underhåll på köpet. Du som villaägare kommer att, årligen, tvingas olja in och rengöra trallen i syfte att dels förlänga livslängden och dels i syfte att få en estetiskt tilltalande uteplats.

Trall som inte underhålls blir grå, livlös och trist. Dessutom kan man nästan räkna med fuktskador om trallen i fråga inte skyddas. Med komposittrall försvinner det problemet. Det är en underhållsfri lösning där det enda som krävs är rengöring med jämna mellanrum – något som då sker enkelt med hjälp av en vanlig trädgårdsslang.

Komposittrall imiterar trä

Blir då inte komposittrall en väldigt onaturlig och, rentav, plastig lösning? Inte alls. Faktum är att du förmodligen inte ens kommer att se någon skillnad. Komposittrall tillverkas med trä som mall – det innebär att man tillverkar trallen för att imitera trä. Och, detta av flera, flera olika sorter.

Du kan välja mellan väldigt många olika träslag och därigenom också skapa en väldigt personlig och unik lösning för just dig och din uteplats. En viss känsla kommer att saknas då du går på kompositplast – det ger inte samma mjuka steg som ett trätrall erbjuder.

Men å andra sidan så kan du även välja komposittrall med räfflor och det ger dig en lite ruggigare yta som är perfekt för att både avleda vatten och för att minska halkrisken. Det senare gör att komposittrall blivit en vanlig lösning runt en pool där man, genom detta, kan vistas på ett säkrare sätt och där många barnfamiljer kan dra en lättnadens suck.

Att komposittrall dessutom är ett väldigt prisvärt alternativ är ytterligare en fördel. Lång livslängd, minimalt underhåll, snygg finish och ett bra pris: vad mer kan du begära? Överväg komposittrall från Riopool!