Komposittrall – en snygg lösning

Har du funderat på vilken trall du ska välja till din uteplats? Vårt råd är att du tittar närmare på komposittrall. Det är en relativt ny lösning som har väldigt många fördelar och som verkligen har potential att ge din uteplats det där lilla extra.

Komposittrall är en trall av plast och det har blivit ett populärt val hos många villaägare i Sverige. Det är lätt att förstå varför. Ser man till vanlig trall av trä så kommer det nämligen ett stort underhåll på köpet. Du som villaägare kommer att, årligen, tvingas olja in och rengöra trallen i syfte att dels förlänga livslängden och dels i syfte att få en estetiskt tilltalande uteplats.

Trall som inte underhålls blir grå, livlös och trist. Dessutom kan man nästan räkna med fuktskador om trallen i fråga inte skyddas. Med komposittrall försvinner det problemet. Det är en underhållsfri lösning där det enda som krävs är rengöring med jämna mellanrum – något som då sker enkelt med hjälp av en vanlig trädgårdsslang.

Komposittrall imiterar trä

Blir då inte komposittrall en väldigt onaturlig och, rentav, plastig lösning? Inte alls. Faktum är att du förmodligen inte ens kommer att se någon skillnad. Komposittrall tillverkas med trä som mall – det innebär att man tillverkar trallen för att imitera trä. Och, detta av flera, flera olika sorter.

Du kan välja mellan väldigt många olika träslag och därigenom också skapa en väldigt personlig och unik lösning för just dig och din uteplats. En viss känsla kommer att saknas då du går på kompositplast – det ger inte samma mjuka steg som ett trätrall erbjuder.

Men å andra sidan så kan du även välja komposittrall med räfflor och det ger dig en lite ruggigare yta som är perfekt för att både avleda vatten och för att minska halkrisken. Det senare gör att komposittrall blivit en vanlig lösning runt en pool där man, genom detta, kan vistas på ett säkrare sätt och där många barnfamiljer kan dra en lättnadens suck.

Att komposittrall dessutom är ett väldigt prisvärt alternativ är ytterligare en fördel. Lång livslängd, minimalt underhåll, snygg finish och ett bra pris: vad mer kan du begära? Överväg komposittrall från Riopool!

Investera i fastigheter

Fler och fler drömmer om att investera i fastigheter. Det är också drömmar som är enkla att förstå. Rent historiskt så är fastigheter en trygg, säker investering som ger god avkastning. Detta oavsett var i Sverige man bor. Alla behöver någonstans att bo, eller hur?

Med en åldrande befolkning, med större invandring och med en i övrigt växande befolkning så är fastighetsinvesteringar dessutom, på sikt, en potentiell guldgruva.

Men, det är ingen guldgruva för alla. Det svåra är nämligen att få in en fot i branschen och att ges möjlighet att köpa sin första fastighet. Att erbjudas ett fastighetslån är nämligen de svåraste.

Varför? Jo, av den enkla anledningen att det ofta handlar om väldigt mycket pengar och att det i och med det också handlar om stora risker för långivaren. Det gör att dessa ofta hellre avvaktar och väljer låntagare med större säkerheter. Kan man visa upp att man äger andra fastigheter – och att dessa sköts fläckfritt – så ges man en större chans att investera i nya via nya fastighetslån. Orättvist? Inte alls, det handlar om att marknaden ser ut på det sättet. Ingen vill ta onödiga risker.

Så kan du beviljas ett fastighetslån

Därmed dock inte sagt att det är omöjligt att som ny på marknaden beviljas ett fastighetslån. Det är svårare, men långt ifrån omöjligt. Tipset är att du verkligen ser till att allt är i sin ordning i samband med att ansökan sker – företagets ekonomiska situation, er affärsplan, er erfarenhet, er historik – den kollas också upp så se till att vara transparenta – och er privata ekonomi.

Kom även ihåg att söka hos flera stycken. Ett nej hos en långivare betyder inte per automatik ett nej hos alla. Idag finns även andra möjligheter till att få ihop kapital till en fastighet. Crowdfunding- eller crowdlending är nya begrepp som innebär att andra privatpersoner investerar i er affärsplan. Det kan vara en bra lösning om ni nekas fastighetslån hos traditionella långivare.

Telefonpassning ger många fördelar

Hur mycket tid spenderar du och dina kollegor i telefon under en arbetsdag? Tid som ni egentligen borde lagt på någonting annat och på företagets huvudsakliga sysselsättning? Även det motsatta kan nämnas: hur många samtal missar ni – och hur påverkar dessa missade samtal er verksamhet i form av uteblivna affärer och ett sämre rykte. Allt detta kan få en lösning genom att använda sig av professionell telefonpassning.

Telefonpassning kan jämföras med en reception. En reception svarar, vidarekopplar, återkopplar och tar emot kunderna med en service utöver det vanliga. Få företag har emellertid den ekonomin som krävs för att rent fysiskt ha en reception med en massa receptionister anställda. Det kostar för mycket pengar i förhållande till vad man får.

Telefonpassning är en slags extern reception där ett företag – på annan ort – tar alla samtal som man själv riskerar att missa. Svaret sker i ditt företags namn och allt verkar utåt sett som om det är en av dina anställda som kunden pratar med.

Företaget läser på om er verksamhet

Du och företaget du anlitar för telefonpassning kommer själva överens om vad som ska sägas. Likaså så bestämmer ni när företaget ska svara – vid exempelvis upptaget, efter X antal signaler eller under exempelvis kvällar och helger. De kan även vidarekoppla samtal vidare.

En annan fördel är att ni kommunicerar ut exakt den information om er som företaget behöver veta. Därefter så läser de anställda på om er och kan genom detta representera er vid varje samtal och vara ert ansikte utåt. Alla telefonister genomgår löpande utbildningar och trycker hårt på servicen: kunden ska alltid känna sig välkommen och vilka ringa igen – eller bli uppringd.

Effektivare verksamhet genom telefonpassning

Den tredje stora fördelen med telefonpassning är att ni kan fokusera på ert huvudsakliga område. Att vara anträffbar 24/7 har ett pris och där man kan bli avbruten under viktiga moment under en arbetsdag. Genom telefonpassning så skapas en bättre, mer effektiv arbetsmiljö där man fullt ut kan fokusera på det arbete man ska utföra – inte på att svara- eller inte svara i telefonen.

Julgodis för företag stärker varumärket

Hur visar man som företag uppskattning till personalen, kunder och till affärspartners? Ett bra sätt är att dela ut julgodis. Julgodis för företag är en väldigt bra investering sett till en minimal kostnad kontra den effekt man får. Det handlar om simpel marknadsföring som verkligen ger bang for the buck. Vem gillar inte godis?

Genom att som företag beställa julgodis kan man både visa sin uppskattning och visa vem man är: julgodis skickat till en leverantör, en kund eller en affärspartner visar på att man uppskattar det pågående samarbetet och det visar samtidigt upp vem man är. Det handlar inte enbart om att man skickar över vanligt godis: förpackningarna är exklusiva och där man exempelvis kan välja mellan klassiska julsäckar – om än i ett mindre format – eller snygga plåtlådor. Även korgar med julgodis är att alternativ för julgodis företag kan välja.

Det går att addera eget tryck dessutom. Att trycka den egna logotypen på förpackningen ger en subtil påminnelse om vem som visat omtanken: en kund ser att företaget bryr sig och blir i och med detta också, mest troligt, en återkommande sådan i framtiden.

Ge personalen lite julgodis och visa uppskattning

Alla förväntar sig – och förtjänar – en julklapp till personal i samband med julen. Att ge julgodis är ett enkel lösning som både är uppskattad och tacksam att få. Godiset som man beställer är heller inga dussinvaror. Det handlar om julgodis från erkända leverantörer och av märken som folk känner igen.

Vilket godis man vill ha – kola, sura godisar, choklad, lakrits – bestämmer man helt själv och där det, naturligtvis, även finns möjligheter att blanda och skräddarsy den present man vill ge bort. Kort sagt: julgodis är en ultimat lösning för företag. Glöm inte att beställa i god tid bara!

Prisvärt att hyra buss

Vilket är det bästa sättet att åka i en mindre – eller större – grupp? Ja, inte många alternativ slår en buss. Att hyra buss är dels ekonomiskt fördelaktigt – ju fler man är, desto lägre kostnad blir det för varje individ. Man betalar för dispositionstid: det innebär att man också betalar för hur länge man använder bussen i fråga.

Givet är att man också för de pengarna får en chaufför med i priset samt drivmedel. Det gör att man slipper obehagliga ekonomiska överraskningar. Den summa man slutit avtal om är också den som gäller. Ur ett rent miljöperspektiv så är buss vida överlägset exempelvis flyg eller bil. Genom att åka flera stycken så minskar man utsläppen. Dessutom så är dagens bussar av den standard att de möter de miljökrav som finns.

Gällande priset så finns det ytterligare en fördel. Ska ni hyra buss över en längre tid – chartra buss – så kan detta skräddarsys. Den enda extra utgiften i sådana lägen vid bussuthyrning är att chauffören ska ha kost och logi. I övrigt så är det samma dispositionstid som gäller.

Att charta buss är ett bekvämt sätt att resa på. Du har din plats, det finns bekväma – ställbara – säten och du kan i lugn och ro sitta och titta på en film, jobba eller läsa tidningen via din laptop, telefon eller platta: nästan alla bussar har idag wi-fi ombord.

Bussuthyrning över hela Sverige

Vart ska ni åka? Här följer några exempel på möjliga rutter att välja bland vid bussuthyrning:

  • Hyra buss Stockholm: att åka till Stockholm är den vanligaste rutten i Sverige. Sveriges huvudstad drar folk och av självklara skäl. Genom att hyra buss så får man ut maximalt av vistelsen. Man kommer fram i rätt tid och man kan även, som sagt, välja att chartra buss och därigenom ha ett tryggt och smidigt sätt att ta sig från alla turistmål i staden.
  • Hyra buss Göteborg. Kanske är det Sveriges framsida som lockar? Att hyra buss i riktning mot Göteborg är också populärt. På samma sätt som i Stockholm så kan man välja att chartra buss eller att bli avsläppt bekvämt på centralstationen eller framför dörren till det hotell man bokat.
  • Hyra buss Malmö. Sveriges tredje största stad är också ett attraktivt resmål – gärna då inkluderat Danmarks huvudstad Köpenhamn. Här är det vanligt att boka in en resa och genomföra en långweekend där även den danska motsvarigheten till Stockholm besöks. Tivoli, Louisiana och Christiania är alltid exotiska utflykter för oss svenskar.

IRFS 16 ger en ärlig balansräkning

Att leasa olika saker – bilar och kontor exempelvis – har länge varit förmånligt för företag. Detta så leasingavtal inte har behövt redovisas i balansräkningen. Att man som företag därmed har kunnat, så att säga, gömma undan skulder har skapat situationer av orättvis konkurrens. Företag har kunnat haft fri tillgång till en produkt, men detta utan att behöva redovisa vad det kostar. Det går inte längre att göra så och detta som en följd av att regelverket IRFS 16 införts.

IRFS 16 innebär att företag, numera, måste redovisa alla leasingavtal – kostnader för exempelvis hyra av kontor och bilar, ränta och amorteringskostnader – i balansräkningen. Det ger en schysstare marknad där exempelvis lånenivåer hos vissa företag – som aktivt hängett sig åt att leasa snarare än att äga – kan komma att sänkas ganska rejält.

Flexibla lösningar i framtiden

Det kan också innebära förändringar i det lilla. Inom ramarna för IRFS 16 finns nämligen undantag från vad som ska redovisas i en balansräkning. Ett exempel gäller leasingavtal som sträcker sig över en kortare tid än 12 månader.

Hur kan då den detaljen påverka den enskilde arbetaren? Många företag har leasingavtal för kontor som sträcker sig över en längre tid. I och med att dessa avtal numera måste räknas in i balansräkningen så kommer nya lösningar att eftersökas.

Man kan, som en följd av IRFS 16, börja söka efter mer flexibla lösningar och kortare avtal för att undkomma kraven. Det kan innebära att en anställd får en mer flexibel arbetsplats där exempelvis arbete hemifrån är långt ifrån en omöjlighet och där exempelvis kontorshotell kan vara en synnerligen attraktiv lösning.

Ta hjälp med tillämpningen av IRFS 16

Det viktigaste är att följa regelverket. Som företagare så kommer IRFS 16 säkerligen att skapa en hel del huvudbry och ge en del huvudvärk: vad gäller, hur ska jag göra, vad ska redovisas – och inte – exempelvis? Det finns hjälp att få gällande hur IRFS 16 ska tillämpas och det finns även värdefulla tips att få gällande hur man ska tänka vid framtida leasing. Rådet är att man tar den hjälp som finns tillgänglig. En ny spelplan har skapats och det innebär att kunskapen om vilka regler som tillämpas på denna också måste följas. Företag måste, helt enkelt, inse att det inte går att gömma eventuella skulder bakom längre leasingavtal längre. Korten ska upp på bordet.

Ligier Mopedbil – det säkra valet

Är du på jakt efter en mopedbil till din tonåring? I så fall så är Ligier Mopedbil modellen JS50 det absolut bästa alternativet. Det är även det populäraste valet i Sverige; man räknar med att ungefär varannan mopedbil som säljs i vårt land är av märket Ligier. Det säger en hel del och om saker som säkerhet, design och komfort.

ligier mopedbil

För en tonåring så är en Ligier mopedbil en bra lösning. Dels så ger det nödvändig körvana inför att ta det vanliga B-körkortet och dels så får man också, så att säga, säkra läropengar. Till skillnad från den klassiska mopeden så är en mopedbil ett fordon som erbjuder stor säkerhet. Är olyckan framme så har man ett bättre skydd.

Ligier mopedbil erbjuder överlägsen komfort

Väljer man en Ligier JS50 så är man, den ringa vikten till trots – en mopedbil får, enligt EU:s regler, väga max 400 kilo – ett skydd som går utanpå det mesta. Mopedbilen är uppbyggd med en stabil ram av aluminum där dörrarna är förstärkta med balkar som ger skydd vid exempelvis sidokollisioner.

En annan fördel med en mopedbil är att det ger en möjlighet att åka året om. Detta tillsammans med en annan person. Vad sägs om att det äldre syskonet plötsligt kan köra sitt yngre syskon till träningen eller till sina kompisar? Det låter som en dröm för många föräldrar som genom detta kan få mer tid över till annat.

Man måste våga släppa taget. Våra barn växer upp och de måste få börja leva självständiga liv. Som förälder kan man bara ge de absolut bästa förutsättningarna till sin tonåring. En Ligier Mopedbil är ett väldig bra sätt att visa att man finns där. Tonåringen får vara självständig på ett coolt, säkert och tryggt sätt.

Nya trenden – bohemiska kläder

Bohemsk stil eller bohemiska kläder, ofta kallad "boho" eller "boho chic", fokuserar på fria och flytande mode, naturliga tyger och jordnära färger och mönster. Stilen populariserades under 1960- och 1970-talet, men dess rötter spårar mycket längre, så det finns en stor historia att titta på för inspiration.

Haremsbyxor är ett typiskt plagg som hör till den bohemiska klädstilen. Haremsbyxor är baggy, långa byxor som är pösiga upp till och tajtare nere vid fötterna.

Bohemiska kläder och modet betonar komfort och harmoni mellan dig själv och naturen. Det finns vissa riktlinjer att tänka på, men boho-kläder handlar om individualitet och kreativitet, så att du kan klä dig hur du vill och förvandla det till ett coolt boho chic utseende som säkert kommer att imponera!

Boka in en tid hos en naprapat i Stockholm

Går du omkring med smärta i någon del av kroppen och känner att denna påverkar din vardag i en negativ riktning? Att ha värk i kroppen kan vara en följd av en olycka, av slitage eller – som vanligt är idag – av för mycket stillasittande. Många drar sig för att besöka en vårdcentral och man gör detta av den enkla anledningen att ett sådant sällan ger valuta för pengarna. Man får möjligen värktabletter mot smärtan – men det handlar om en kortsiktig lösning. Problemet går ofta djupare än så – där är lösningen en naprapat.

Stillasittande arbeten är vanliga i Stockholm och då våra kroppar är gjorda för rörelse så innebär våra nya livsstilar att kropparna förtvinar och tappar både muskulatur och rörlighet. Detta kan leda till smärta i olika muskler och leder – en smärta som kan vara svår att bemästra. Besöker man en naprapat i Stockholm så finns det emellertid stora chanser att smärtan försvinner och att den gör det både för stunden och på sikt.

naprapat stockholm

En naprapat diagnostiserar och skapar sunda vanor

En naprapat börjar arbetet med att diagnostisera problemet. Det sker genom en fysisk undersökning och även en mer djupgående sådan – hur lever du, var arbetar du, med vad jobbar du, vad äter du och hur mycket motionerar du? Detta leder till att problemet kan lokaliseras redan från roten – och där man sedan också kan avlägsna roten i fråga.

Först och främst så kommer detta innebära att du besöker din naprapat i Stockholm för X antal behandlingar och där du även får ett program för rehab att köra i ditt hem. En naprapat brukar även sätta ihop exempelvis övningar som du sedan kan göra då smärtan försvunnit och kan även visa på hur du ska sitta, hur du ska röra dig – hur mycket – samt vad du ska förändra i din kost och övriga livsstil för att slippa känna smärtan i framtiden.

Allt detta gör att tjänsten som erbjuds av en naprapat ger goda möjligheter att bli av med smärta – nu och för alltid. En bra lösning som heller inte kostar så mycket pengar.