Anlita en elektriker i Stockholm

Dags att renovera i bostaden i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Privatpersoner i Stockholm har, liksom övriga delar av Sverige, börjar prioritera det egna hemmet framför exempelvis resor, nöjen och bilar.

Skillnaden mellan en renovering i Stockholm och en sådan i en mindre stad är att den förra nästan alltid bär med sig en stor ekonomisk vinst. I få andra städer i Sverige kan man renovera en bostad, vänta i något år och sedan sälja den vidare med flera hundratusen kronor i vinst. Det är unikt och även om det även kan vara ett tecken på annat – en bostadsbubbla? – så är det så det är.

Således så kan en renovering vara ganska lönsamt, men det är även något som kräver ett professionellt utförande. I synnerhet om det kommer till olika installationer, dragning av el eller annat som rör elektricitet: där måste du anlita en elektriker i Stockholm.

Du måste anlita en behörig elektriker

En behörig elektriker i Stockholm ska alltid anlitas i samband med att el hanteras. Detta av den enkla anledningen att det handlar om en ren livsfara och att man inte kan – eller får – chansa. Livsfaran ligger både i den direkta kontakten och på en längre sikt. Gällande det senare så kan man nämna att lejonparten av de bränder som äger rum i Sverige är frukten av felaktiga installationer, undermåligt dragen el eller där elsystem helt enkelt inte håller måtten.

Kort sagt; renovera gärna och renovera gärna med den där vinsten i kikaren – men gör det på rätt sätt och se till att anlita en elektriker. Oavsett om det handlar om att sätta spotlights i hallen, koppla in golvvärme i köket eller om att fräscha upp det gamla elsystemet.

Fördelen är att elektriker är tillgängliga på ett annat sätt i Stockholm. Dels som en följd av konkurrens och dels även som en jour elektriker i Stockholm – något som de flesta företag erbjuder. Det senare innebär att du exempelvis snabbt kan få hjälp om något problem visar sig. Detta då emellertid till en lite högre kostnad.

Supply chain management ger vinster

Engelska ord används ofta inom företag och speciellt då olika tjänster ska ges ett namn. Supply chain management är ett exempel på detta och där en supply chain manager är den som fått äran att ta hand om detta område. Ett område som också är extremt viktigt och som, rätt skött, kan både spara pengar och ge enorma vinster för företag.

Supply chain handlar egentligen om en stor kedja där allt från leveranser, pengaflöden och information inkluderas och dit även exempelvis lagerhållning kan räknas. Hur mycket varor ska man köpa in som företag i förhållande till lagerutrymme? Vilka varor ska man köpa in – och av vilka leverantörer?

Det är detta som en supply chain manager ansvarar för och baserat på allt detta så kan nog också de flesta förstå varför rollen är så viktig och varför många företag söker med ljus och lykta efter rätt person att sätta in i tjänsten.

Se över er supply chain och spara pengar

En supply chain manager kan leverera ett värde för varje investerad krona. Genom att se över verksamheten, identifiera problem och svagheter i den supply chain vi talade om så kan man också strypa utgifter och förhandla fram betydligt bättre priser hos exempelvis andra leverantörer.

Strategi och planer är två stycken viktiga detaljer att hålla reda på inom supply chain management. Vilken typ av produkt kan man köpa in och vilken kostar egentligen mer än den smakar? Genom att identifiera problem så kan man exempelvis reducera en leverantörsbas och förhandla fram bättre villkor med de leverantörer man behåller. Man kan även exempelvis se om det egna huset: vilka kostnader i form av material, hyra, logistik, tullavgifter och fraktkostnader kan man spara in på – och vilka är nödvändiga?

Att se över vilka kostnader man har och göra nödvändiga förändringar skapar nästan alltid vinster. Därför är supply chain management en viktig del av företagande idag.

Komposittrall – en snygg lösning

Har du funderat på vilken trall du ska välja till din uteplats? Vårt råd är att du tittar närmare på komposittrall. Det är en relativt ny lösning som har väldigt många fördelar och som verkligen har potential att ge din uteplats det där lilla extra.

Komposittrall är en trall av plast och det har blivit ett populärt val hos många villaägare i Sverige. Det är lätt att förstå varför. Ser man till vanlig trall av trä så kommer det nämligen ett stort underhåll på köpet. Du som villaägare kommer att, årligen, tvingas olja in och rengöra trallen i syfte att dels förlänga livslängden och dels i syfte att få en estetiskt tilltalande uteplats.

Trall som inte underhålls blir grå, livlös och trist. Dessutom kan man nästan räkna med fuktskador om trallen i fråga inte skyddas. Med komposittrall försvinner det problemet. Det är en underhållsfri lösning där det enda som krävs är rengöring med jämna mellanrum – något som då sker enkelt med hjälp av en vanlig trädgårdsslang.

Komposittrall imiterar trä

Blir då inte komposittrall en väldigt onaturlig och, rentav, plastig lösning? Inte alls. Faktum är att du förmodligen inte ens kommer att se någon skillnad. Komposittrall tillverkas med trä som mall – det innebär att man tillverkar trallen för att imitera trä. Och, detta av flera, flera olika sorter.

Du kan välja mellan väldigt många olika träslag och därigenom också skapa en väldigt personlig och unik lösning för just dig och din uteplats. En viss känsla kommer att saknas då du går på kompositplast – det ger inte samma mjuka steg som ett trätrall erbjuder.

Men å andra sidan så kan du även välja komposittrall med räfflor och det ger dig en lite ruggigare yta som är perfekt för att både avleda vatten och för att minska halkrisken. Det senare gör att komposittrall blivit en vanlig lösning runt en pool där man, genom detta, kan vistas på ett säkrare sätt och där många barnfamiljer kan dra en lättnadens suck.

Att komposittrall dessutom är ett väldigt prisvärt alternativ är ytterligare en fördel. Lång livslängd, minimalt underhåll, snygg finish och ett bra pris: vad mer kan du begära? Överväg komposittrall från Riopool!

Investera i fastigheter

Fler och fler drömmer om att investera i fastigheter. Det är också drömmar som är enkla att förstå. Rent historiskt så är fastigheter en trygg, säker investering som ger god avkastning. Detta oavsett var i Sverige man bor. Alla behöver någonstans att bo, eller hur?

Med en åldrande befolkning, med större invandring och med en i övrigt växande befolkning så är fastighetsinvesteringar dessutom, på sikt, en potentiell guldgruva.

Men, det är ingen guldgruva för alla. Det svåra är nämligen att få in en fot i branschen och att ges möjlighet att köpa sin första fastighet. Att erbjudas ett fastighetslån är nämligen de svåraste.

Varför? Jo, av den enkla anledningen att det ofta handlar om väldigt mycket pengar och att det i och med det också handlar om stora risker för långivaren. Det gör att dessa ofta hellre avvaktar och väljer låntagare med större säkerheter. Kan man visa upp att man äger andra fastigheter – och att dessa sköts fläckfritt – så ges man en större chans att investera i nya via nya fastighetslån. Orättvist? Inte alls, det handlar om att marknaden ser ut på det sättet. Ingen vill ta onödiga risker.

Så kan du beviljas ett fastighetslån

Därmed dock inte sagt att det är omöjligt att som ny på marknaden beviljas ett fastighetslån. Det är svårare, men långt ifrån omöjligt. Tipset är att du verkligen ser till att allt är i sin ordning i samband med att ansökan sker – företagets ekonomiska situation, er affärsplan, er erfarenhet, er historik – den kollas också upp så se till att vara transparenta – och er privata ekonomi.

Kom även ihåg att söka hos flera stycken. Ett nej hos en långivare betyder inte per automatik ett nej hos alla. Idag finns även andra möjligheter till att få ihop kapital till en fastighet. Crowdfunding- eller crowdlending är nya begrepp som innebär att andra privatpersoner investerar i er affärsplan. Det kan vara en bra lösning om ni nekas fastighetslån hos traditionella långivare.

Telefonpassning ger många fördelar

Hur mycket tid spenderar du och dina kollegor i telefon under en arbetsdag? Tid som ni egentligen borde lagt på någonting annat och på företagets huvudsakliga sysselsättning? Även det motsatta kan nämnas: hur många samtal missar ni – och hur påverkar dessa missade samtal er verksamhet i form av uteblivna affärer och ett sämre rykte. Allt detta kan få en lösning genom att använda sig av professionell telefonpassning.

Telefonpassning kan jämföras med en reception. En reception svarar, vidarekopplar, återkopplar och tar emot kunderna med en service utöver det vanliga. Få företag har emellertid den ekonomin som krävs för att rent fysiskt ha en reception med en massa receptionister anställda. Det kostar för mycket pengar i förhållande till vad man får.

Telefonpassning är en slags extern reception där ett företag – på annan ort – tar alla samtal som man själv riskerar att missa. Svaret sker i ditt företags namn och allt verkar utåt sett som om det är en av dina anställda som kunden pratar med.

Företaget läser på om er verksamhet

Du och företaget du anlitar för telefonpassning kommer själva överens om vad som ska sägas. Likaså så bestämmer ni när företaget ska svara – vid exempelvis upptaget, efter X antal signaler eller under exempelvis kvällar och helger. De kan även vidarekoppla samtal vidare.

En annan fördel är att ni kommunicerar ut exakt den information om er som företaget behöver veta. Därefter så läser de anställda på om er och kan genom detta representera er vid varje samtal och vara ert ansikte utåt. Alla telefonister genomgår löpande utbildningar och trycker hårt på servicen: kunden ska alltid känna sig välkommen och vilka ringa igen – eller bli uppringd.

Effektivare verksamhet genom telefonpassning

Den tredje stora fördelen med telefonpassning är att ni kan fokusera på ert huvudsakliga område. Att vara anträffbar 24/7 har ett pris och där man kan bli avbruten under viktiga moment under en arbetsdag. Genom telefonpassning så skapas en bättre, mer effektiv arbetsmiljö där man fullt ut kan fokusera på det arbete man ska utföra – inte på att svara- eller inte svara i telefonen.

Julgodis för företag stärker varumärket

Hur visar man som företag uppskattning till personalen, kunder och till affärspartners? Ett bra sätt är att dela ut julgodis. Julgodis för företag är en väldigt bra investering sett till en minimal kostnad kontra den effekt man får. Det handlar om simpel marknadsföring som verkligen ger bang for the buck. Vem gillar inte godis?

Genom att som företag beställa julgodis kan man både visa sin uppskattning och visa vem man är: julgodis skickat till en leverantör, en kund eller en affärspartner visar på att man uppskattar det pågående samarbetet och det visar samtidigt upp vem man är. Det handlar inte enbart om att man skickar över vanligt godis: förpackningarna är exklusiva och där man exempelvis kan välja mellan klassiska julsäckar – om än i ett mindre format – eller snygga plåtlådor. Även korgar med julgodis är att alternativ för julgodis företag kan välja.

Det går att addera eget tryck dessutom. Att trycka den egna logotypen på förpackningen ger en subtil påminnelse om vem som visat omtanken: en kund ser att företaget bryr sig och blir i och med detta också, mest troligt, en återkommande sådan i framtiden.

Ge personalen lite julgodis och visa uppskattning

Alla förväntar sig – och förtjänar – en julklapp till personal i samband med julen. Att ge julgodis är ett enkel lösning som både är uppskattad och tacksam att få. Godiset som man beställer är heller inga dussinvaror. Det handlar om julgodis från erkända leverantörer och av märken som folk känner igen.

Vilket godis man vill ha – kola, sura godisar, choklad, lakrits – bestämmer man helt själv och där det, naturligtvis, även finns möjligheter att blanda och skräddarsy den present man vill ge bort. Kort sagt: julgodis är en ultimat lösning för företag. Glöm inte att beställa i god tid bara!

Prisvärt att hyra buss

Vilket är det bästa sättet att åka i en mindre – eller större – grupp? Ja, inte många alternativ slår en buss. Att hyra buss är dels ekonomiskt fördelaktigt – ju fler man är, desto lägre kostnad blir det för varje individ. Man betalar för dispositionstid: det innebär att man också betalar för hur länge man använder bussen i fråga.

Givet är att man också för de pengarna får en chaufför med i priset samt drivmedel. Det gör att man slipper obehagliga ekonomiska överraskningar. Den summa man slutit avtal om är också den som gäller. Ur ett rent miljöperspektiv så är buss vida överlägset exempelvis flyg eller bil. Genom att åka flera stycken så minskar man utsläppen. Dessutom så är dagens bussar av den standard att de möter de miljökrav som finns.

Gällande priset så finns det ytterligare en fördel. Ska ni hyra buss över en längre tid – chartra buss – så kan detta skräddarsys. Den enda extra utgiften i sådana lägen vid bussuthyrning är att chauffören ska ha kost och logi. I övrigt så är det samma dispositionstid som gäller.

Att charta buss är ett bekvämt sätt att resa på. Du har din plats, det finns bekväma – ställbara – säten och du kan i lugn och ro sitta och titta på en film, jobba eller läsa tidningen via din laptop, telefon eller platta: nästan alla bussar har idag wi-fi ombord.

Bussuthyrning över hela Sverige

Vart ska ni åka? Här följer några exempel på möjliga rutter att välja bland vid bussuthyrning:

  • Hyra buss Stockholm: att åka till Stockholm är den vanligaste rutten i Sverige. Sveriges huvudstad drar folk och av självklara skäl. Genom att hyra buss så får man ut maximalt av vistelsen. Man kommer fram i rätt tid och man kan även, som sagt, välja att chartra buss och därigenom ha ett tryggt och smidigt sätt att ta sig från alla turistmål i staden.
  • Hyra buss Göteborg. Kanske är det Sveriges framsida som lockar? Att hyra buss i riktning mot Göteborg är också populärt. På samma sätt som i Stockholm så kan man välja att chartra buss eller att bli avsläppt bekvämt på centralstationen eller framför dörren till det hotell man bokat.
  • Hyra buss Malmö. Sveriges tredje största stad är också ett attraktivt resmål – gärna då inkluderat Danmarks huvudstad Köpenhamn. Här är det vanligt att boka in en resa och genomföra en långweekend där även den danska motsvarigheten till Stockholm besöks. Tivoli, Louisiana och Christiania är alltid exotiska utflykter för oss svenskar.

IRFS 16 ger en ärlig balansräkning

Att leasa olika saker – bilar och kontor exempelvis – har länge varit förmånligt för företag. Detta så leasingavtal inte har behövt redovisas i balansräkningen. Att man som företag därmed har kunnat, så att säga, gömma undan skulder har skapat situationer av orättvis konkurrens. Företag har kunnat haft fri tillgång till en produkt, men detta utan att behöva redovisa vad det kostar. Det går inte längre att göra så och detta som en följd av att regelverket IRFS 16 införts.

IRFS 16 innebär att företag, numera, måste redovisa alla leasingavtal – kostnader för exempelvis hyra av kontor och bilar, ränta och amorteringskostnader – i balansräkningen. Det ger en schysstare marknad där exempelvis lånenivåer hos vissa företag – som aktivt hängett sig åt att leasa snarare än att äga – kan komma att sänkas ganska rejält.

Flexibla lösningar i framtiden

Det kan också innebära förändringar i det lilla. Inom ramarna för IRFS 16 finns nämligen undantag från vad som ska redovisas i en balansräkning. Ett exempel gäller leasingavtal som sträcker sig över en kortare tid än 12 månader.

Hur kan då den detaljen påverka den enskilde arbetaren? Många företag har leasingavtal för kontor som sträcker sig över en längre tid. I och med att dessa avtal numera måste räknas in i balansräkningen så kommer nya lösningar att eftersökas.

Man kan, som en följd av IRFS 16, börja söka efter mer flexibla lösningar och kortare avtal för att undkomma kraven. Det kan innebära att en anställd får en mer flexibel arbetsplats där exempelvis arbete hemifrån är långt ifrån en omöjlighet och där exempelvis kontorshotell kan vara en synnerligen attraktiv lösning.

Ta hjälp med tillämpningen av IRFS 16

Det viktigaste är att följa regelverket. Som företagare så kommer IRFS 16 säkerligen att skapa en hel del huvudbry och ge en del huvudvärk: vad gäller, hur ska jag göra, vad ska redovisas – och inte – exempelvis? Det finns hjälp att få gällande hur IRFS 16 ska tillämpas och det finns även värdefulla tips att få gällande hur man ska tänka vid framtida leasing. Rådet är att man tar den hjälp som finns tillgänglig. En ny spelplan har skapats och det innebär att kunskapen om vilka regler som tillämpas på denna också måste följas. Företag måste, helt enkelt, inse att det inte går att gömma eventuella skulder bakom längre leasingavtal längre. Korten ska upp på bordet.

Ligier Mopedbil – det säkra valet

Är du på jakt efter en mopedbil till din tonåring? I så fall så är Ligier Mopedbil modellen JS50 det absolut bästa alternativet. Det är även det populäraste valet i Sverige; man räknar med att ungefär varannan mopedbil som säljs i vårt land är av märket Ligier. Det säger en hel del och om saker som säkerhet, design och komfort.

ligier mopedbil

För en tonåring så är en Ligier mopedbil en bra lösning. Dels så ger det nödvändig körvana inför att ta det vanliga B-körkortet och dels så får man också, så att säga, säkra läropengar. Till skillnad från den klassiska mopeden så är en mopedbil ett fordon som erbjuder stor säkerhet. Är olyckan framme så har man ett bättre skydd.

Ligier mopedbil erbjuder överlägsen komfort

Väljer man en Ligier JS50 så är man, den ringa vikten till trots – en mopedbil får, enligt EU:s regler, väga max 400 kilo – ett skydd som går utanpå det mesta. Mopedbilen är uppbyggd med en stabil ram av aluminum där dörrarna är förstärkta med balkar som ger skydd vid exempelvis sidokollisioner.

En annan fördel med en mopedbil är att det ger en möjlighet att åka året om. Detta tillsammans med en annan person. Vad sägs om att det äldre syskonet plötsligt kan köra sitt yngre syskon till träningen eller till sina kompisar? Det låter som en dröm för många föräldrar som genom detta kan få mer tid över till annat.

Man måste våga släppa taget. Våra barn växer upp och de måste få börja leva självständiga liv. Som förälder kan man bara ge de absolut bästa förutsättningarna till sin tonåring. En Ligier Mopedbil är ett väldig bra sätt att visa att man finns där. Tonåringen får vara självständig på ett coolt, säkert och tryggt sätt.

Nya trenden – bohemiska kläder

Bohemsk stil eller bohemiska kläder, ofta kallad "boho" eller "boho chic", fokuserar på fria och flytande mode, naturliga tyger och jordnära färger och mönster. Stilen populariserades under 1960- och 1970-talet, men dess rötter spårar mycket längre, så det finns en stor historia att titta på för inspiration.

Haremsbyxor är ett typiskt plagg som hör till den bohemiska klädstilen. Haremsbyxor är baggy, långa byxor som är pösiga upp till och tajtare nere vid fötterna.

Bohemiska kläder och modet betonar komfort och harmoni mellan dig själv och naturen. Det finns vissa riktlinjer att tänka på, men boho-kläder handlar om individualitet och kreativitet, så att du kan klä dig hur du vill och förvandla det till ett coolt boho chic utseende som säkert kommer att imponera!