Är du på jakt efter att bygga din egna drömpool? Att anlägga en pool som håller hög kvalitet och klarar av att utså det Svenska klimatets påfrestningar kräver mer kunskap än många tror. Det kan därför vara enklare att anlita någon som gör det åt en istället.

rektangulär pool

Den vanligaste och mest populära formen av pool är den klassiskt rektangulära. Detta har inte bara sin förklaring i att den är en av de prismässigt billigare poolformerna, utan det har också såklart med att göra att det är en relativt lättanpassad pool som fungerar bra på de flesta tomter. När du väljer pool brukar där även tillkomma en rad olika mindre beslut att ta. Det handlar bland annat om vilken liner du vill ha i din pool, det vill säga färg och form på poolens yttersta lager – det som ger poolen dess estetiska uttryck. Du ska även ta beslut rörande eventuell belysning i poolen och var du vill att stegar och trappor ska placeras ut.

Det finns pooltillverkare i Sverige som tillverkar och monterar pooler som är särskilt anpassade för vårt Svenska klimat. Att undersöka dessa firmor och vad de har att erbjuda brukar visa sig vara en bra taktik för att nå optimalt resultat för så lite pengar som möjligt.