I rollen som junior redovisningsekonom i Stockholm har du generellt sett hand om det löpande redovisningsarbetet. Det brukar också vara som så att den juniora redovisningsekonomin får hjälpa till och avlasta vid bokslutsperioder, beroende på om du arbetar som junior redovisningsekonom åt ett företag eller som konsult så kan dina arbetsuppgifter självklart komma att se olika ut. Det som är viktigast att tänka på i rollen som junior redovisningsekonom – och som gäller för alla roller inom yrkeskategorin, är noggrannhet. I rollen som junior redovisningsekonom ska du klara av att arbeta självständigt samtidigt som du inte ska rädas att våga hitta nya och kreativ lösningar och processer på de olika moment som kan uppstå inom yrkesrollen. Sedan ska du självklart även ha rätt akademisk merit för yrket, förslagsvis en eftergymnasial yrkes/högskoleutbildning inom ekonomi eller bokföring.

En aspekt av yrkesrollen som redovisningsekonom som ofta glöms bort är att det kräver en stor förståelse för programvaran Excel. Excel är för många enbart ett program för simpla tabeller och diagram, men faktum är att programmet erbjuder stor potential om man bara har rätt kunskaper inom det – något som i många fall är ett krav från arbetsgivarens sida när du söker jobb som junior redovisningsekonom.

Yrket som junior redovisningsekonom är varierande och erbjuder stora möjligheter för dig i fråga om möjligheter till att avancera på karriärstegen och på sikt få ett större mera övergripande ansvar för redovisning som förslagsvis senior redovisningsekonom. Så sök jobb som redovisningsekonom om du har rätt meriter och akademisk bakgrund och är på jakt efter ett omväxlande yrke med stor framtidspotential!