De flesta företag har ett kontor som de arbetar i. Kontoret fungerar som kärnan i verksamheten och flera olika personer rör sig i regel i lokalerna – anställda, kunder, jobbsökande och fler. Det är därför givetvis viktigt att kontoret är i fint skick och välstädade.

Många företag väljer att anlita ett Facility Management-företag som erbjuder kontorsstädning som tjänst. Det är ett smidigt sätt att spara tid och samtidigt låta professionella lokalvårdare ta hand om ens kontorslokaler.

Innan man anlitar ett företag att utföra städningen åt en finns det några saker som kan vara bra att känna till. Här nedan listar vi tre saker som alla bör veta innan man anlitar någon för kontorsstädning.

Välj miljömedveten städning

I kontorsstädning används flera typer av rengöringsmedel. Företag som erbjuder kontorsstädning kan, och bör, göra mycket för att minska sin klimatpåverkan. När man ska anlita ett företag att sköta städningen är det smarta valet att välja ett företag med miljömedvetenhet. I dagens samhälle ska det vara en självklarhet att arbeta med miljön i åtanke. Det finns många företag i Facility Management-branschen som arbetar miljösmart. Som beställare av städtjänster kan man leta efter ISO-klassificeringen 14001 som handlar om miljöledning.

kontorsstädning solna

Erfarenhet är viktigt inom kontorsstädning

Det finns många företag som erbjuder kontorsstädning som tjänst. Därmed inte sagt att alla erbjuder samma kvalitet på tjänsten. Ett enkelt sätt att försäkra sig om att man väljer ett företag som vet vad de gör när det kommer till kontorsstädning och Facility Management är att välja en firma med erfarenhet. Vissa företag har så mycket som 20 års erfarenhet, vilket kan vara en kvalitetsmärkning i sig.

Många tjänster inom Facility Management

Facility management avser hantering av de resurser och tjänster som krävs för att en facilitet ska fungera effektivt. Kontorsstädning är en typ av tjänst som faller under begreppet, men långt ifrån den enda. Leverans av fruktkorgar, kaffe, dörrmattor och även flyttstädning är några av de andra tjänster som faller under detta begrepp. Vissa företag erbjuder flera tjänster på området, vilket är att föredra. Det innebär att det blir färre företag för dig som kund att ha kontakt med när det kommer till liknande tjänster. Även om du kanske bara är i behov av kontorsstädning idag kan det vara bra att välja ett företag som erbjuder tjänster du kanske är i behov av i framtiden.

Välj rätt kontorsstädningsföretag i Solna

Att välja rätt företag att utföra städningen åt en är inte det lättaste. Vi rekommenderar att kontakta Kundia, ett Facility Management-företag som erbjuder en rad olika tjänster och har nära 30 års erfarenhet av branschen. Besök deras hemsida idag på www.kundia.com