Byggnadsställningar är nödvändiga för vissa husprojekt, och gör de flesta projekt enklare. Men det är inte många som har en byggställning hemma, särskilt inte privatpersoner. Av just denna anledning har det under senare tid blivit populärt att hyra byggställningar under en kortare tid, för att sedan lämna tillbaka den när projektet är slutfört.

Du som läser det här funderar antagligen på att hyra en byggställning. Det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan man hyr en byggnadsställning. Här listar vi tre saker som är bra att ha i åtanke.

1. Betala inte för mycket

Priset för att hyra en byggställning kan variera kraftigt. Vi rekommenderar definitivt att man alltid gör lite efterforskning, istället för att hyra från första bästa företag. Många företag skriver ut sina priser online, vilket gör det enkelt och smidigt att jämföra olika företag. Några snabba sökningar kan spara mycket pengar!

2. Materialet spelar roll

Som vi nämnde ovan finns det billiga och dyra byggställningar att hyra. Trots att priset kan variera är det viktigt att veta vad det är man får för priset. Byggställningar kommer i många olika utföranden och material. Idag bör man välja en byggställning i aluminium, vilket är mycket hållbart. Det har också fördelen att det inte väger så mycket, vilket gör det möjligt att flytta byggställningen på ett smidigt sätt.

3. Flexibel eller fast hyrtid?

Det finns olika sätt att hyra byggställningar. Vissa företag vill att man på förhand bestämmer hur lång tid man ska hyra byggställningen. Eftersom husprojekt både kan bli klara snabbt och dra ut på tiden kan det vara svårt att på förhand bestämma hur länge man ska hyra en byggställning. Det är då ofta smidigare att hyra från ett företag som erbjuder flexibel hyrtid, vilket helt enkelt innebär att man hyr byggställningen löpande, och bara betalar för den tid som man har byggställningen hemma hos sig.

Vem ska man hyra byggställning av?

Det finns många företag som erbjuder uthyrning av byggställningar. Alla kunder har såklart olika prioriteringar, så vi rekommenderar att du undersöker vilket företag som passar just dina behov bäst. Om du ska hyra byggställning i närheten av Sollentuna kan vi rekommendera Rent Green, som har många nöjda kunder och låga priser.