Det finns många städfirmor runt om i Stockholm. Det är bra för oss som vill anlita en firma, men det kan också bli svårt att välja. Fler och fler städfirmor blir idag miljömedvetna och tänker på att minimera deras påverkan på miljön.

Det är alltid ett bra val att välja en miljövänlig städfirma. I dagens samhälle borde det vara en självklarhet att välja ett miljövänligt alternativ om man har möjlighet. Innan man som företag väljer att anlita en miljövänlig städifirma finns det några saker som är bra att känna till. I den här texten berättar vi om tre saker som vi tycker är bra att veta.

Ha naturen i åtanke när ditt kontor behöver städas

Det kanske viktigaste argumentet för att välja miljövänlig städning är att det helt enkelt är bra för miljön. I dagens samhälle är det konstigt att inte alla städföretag är miljövänliga, men det är tyvärr sanningen. Naturkatastrofer, hål i ozonlagret och global uppvärmning är alla problem orsakade av människan. Det är allas ansvar att minska klimatpåverkan – ett enkelt litet sätt att göra det är att anlita en miljövänlig städfirma.

miljövänlig städning

Känn igen en miljövänlig städfirma

Alla städfirmor kan kalla sig miljövänliga, och många gör det. Men alla går inte från ord till handling. Det finns dock vissa kännetecken som man kan ha utkik efter när man väljer vilken städfirma man ska anlita. Dels finns certifieringar enligt ISO och OHSAS, men även svanenmärkningen är viktig. Det är höga krav för att som städföretag få denna märkning, så det är alltid ett bra val att välja ett svanenmärkt företag.

Det finns många tjänster inom Facility Management

Kontorsstädning är kanske den tjänsten man vanligtvis tänker på när det kommer till Facility Management, men det finns en rad andra tjänster i detta bregepp. Bland annat fruktkorgar, kaffe, vatten och dryck, flyttstädning, golvrengöring, förbruknings- och kontorsmaterial och växter. Det kan vara smart att välja en miljövänlig städfirma som erbjuder flera typer av tjänster, för att kunna beställa alla tjänster av samma aktör i framtiden.

Vilken miljövänlig städfirma ska man välja?

Det är ingen lätt fråga att besvara eftersom alla företag har olika behov. Vi kan varmt rekommendera Kundia, som har nära 30 års erfarenhet av servicebranschen och ett starkt miljöengagemang. Ta en titt på deras hemsida www.kundia.com, där du också enkelt kan begära en offert via ett smidigt kontaktformulär.