Alla som någon gång har gjort eget snus och även nikotinfritt snus hemma har förmodligen upplevt att det inte blev riktigt som man hade tänkt sig.

Här är de fem vanligaste problemen som man kan stöta på när man gör sitt eget snus, men med små medel kan rädda.

Problem 1: Svårt att forma en prilla

Upplever du att ditt hemmagjorda snus är svårt att forma? Även om du är klar med hela processen kan du tillsätta mer glycerol för att enklare kunna krama en portion snus. Det binder snusmassan och gör den mer formbar. Använd gärna en elvisp på låg hastighet för att fördela glycerolen jämnt.

Problem 2: Snuset är för torrt

Om ditt snus har blivit för torrt kan du skära en gurkskiva och lägga i snusdosan för att det långsamt ska återfuktas. Att snuset har blivit för torrt kan bero på att vissa ugnar varierar i temperatur under den långa bakningen.

För att undvika detta tills nästa gång du ska göra snus bör bakningstemperaturen ligga något längre än vad som är rekommenderat, samt under en längre tid. Vanligtvis brukar man baka snuset i 24 timmar på 90 grader, så prova istället att baka det under 36 timmar på en något lägre temperatur. Du kan använda en stektermometer för att vara på den säkra sidan att snuset inte vidbränns.

Beställa Billigt snus på nätet i Sverige

Problem 3: Dåligt tryck i snuset

Upplever du att snuset smakar för lite? Häll då i kaliumkarbonat/ pottaska för lite extra smaksättning så kommer snuset att smaka gott.

Problem 4: För blött snus

Att snuset är för blött kan bero på att satsen har blandats slarvigt. Vid blandning binds samtliga ingredienser samman, vilket utgör en viktig del av snusbakningen. Om snuset är rinnigt bör det därför tas ut och blandas mer noggrant. Dessvärre är det svårt att rädda en snussats som är för fuktig, men inte omöjligt.

Problem 5: Att förvara snuset

Fyll dosor med snussatsen och förvara dem sedan på låg temperatur i kylen. Har du inte tillräckligt mindre snusdosor så kan du förvara det i större lådor. Det går också bra att paketera snus i plastpåsar och frysa in det för att bevara hög kvalitet på lång sikt.

Hoppas att dessa lösningar hjälper dig som är intresserad av att beställa billigt snus på nätet i Sverige eller dig som redan har gjort det! Hagmans Tobak erbjuder även produkter för hembryggning av öl och vin.